Phoca Download a Commander

Phoca Download - download manager
jackadam
Phoca Newbie
Phoca Newbie

Phoca Download a Commander

Post by jackadam »

Potřeboval bych nějakou komponentu, která by umožňovala v administraci webu nahrávat a stahovat soubory a ideálně komunikovala česky a byla free. Myslím to pro ostatní správce webu, kde budou různé pracovní soubory a podklady. Nainstaloval jsem Phoca Commander - ale zde mohu pouze kopírovat v rámci serveru a soubor nevím jak stáhnout, upravit a nahrát zpět (to jde).
Zkusil jsem tedy Phoca Download, ale to je (pokud jsem to dobře pochopil) komponenta do frontendu a v administraci taky neumožňuje stáhnout soubor.
Něco jsem přehlédl, nebo existuje jiná komponenta. Nahrát soubor v administraci
Sám nemám problém a používám FTP v Toatal Commanderu, ale pro ostatní by to bylo asi jednodušší.
Předem děkuji za rady.
Tags:
ringtone downloads, message ringtones
Last edited by jackadam on 12 Oct 2016, 06:09, edited 1 time in total.
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero

Re: Phoca Download a Commander

Post by Jan »

Ahoj, Phoca Commander je především určen pro práci na serveru. Download funkci plánuji. Co se týče úprav, pomocí editu (f4) se upravují soubory přímo na serveru (vyhýbá se tak stahování/upravě na PC/znovu načítání a přepisování na serveru)

Ano, Phoca Download je frontend download komponenta. Jen pro informaci, z jakého důvodu mají uživatelé v backendu stahovat soubory? Pokud jsou to nějaké např. archivy (ZIP, dokumentace, apod.), proč je nestahovat ve frontendu? Pokud jsou to souboury z administrace, z bezpečnostního hlediska není dobré, aby uživatele např. stahovali config soubor a někde ho ukládali. Pokud jsou to administrátoři webu a mají za úkol např. upravit nějaký soubor, pak to je možné pomocí Phoca Commander.

Všeobecně na úpravu souborů používám editor, který přes FTP pak aktualizuje server. Ovšem pokud jde o jednoduché změny, pokud nejsem na svém počítači, nebo pokud nedostanu od někoho FTP přístup (což se stává z 95%) pak mi právě Phoca Commander pomáhá v tom, že můžu editovat soubory přímo na serveru a např. testovat editované soubory.

:idea:
If you find Phoca extensions useful, please support the project
Post Reply