Ahoj, prosím, je niekde v poli atribútov, ktoré sa používa v layoute "attribute_options_select.php" pri generovaní product view, uložený aj sklad tých možností? Alebo to zisťuje len ajax pri klikaní na atribúty? Chcel by som, pridať k možnostiam, ktoré nie sú skladom parameter "disabled", aby bolo hneď jasné, čo je a čo nieje skladom a nebolo treba na každú položku klikať a zároveň sa položka ani nebude dať vybrať - ako napr. tu: asos.com/new-balance/new-balance-327-trainers-in-grey-and-light-blue/prd/203629138 a teda neviem či je to vôbec možné
A ešte by som mal otázku, myslíš, že to nie je dobrý nápad robiť? Napr. by to spomaľovalo načítavanie produktu?
Díky.
Edit: Prepáč, pole som si vypísal a parameter "stock" našiel... Ale narazil som na problém s tým, že by som to chcel použiť len pri produktoch, ktoré nepoužívajú "advanced stock management", ale neviem ako do toho layoutu dostať hodnotu "stock_calculation" z produktu. Poradil by si mi prosím? Prípadne je možné spraviť nový typ atribútu, bez veľkého zásahu do komponentu? Ďakujem ešte raz.
attribute select - disabled option
-
- Phoca Professional
- Jan
- Phoca Hero
Re: attribute select - disabled option
Ahoj, změna stavu funguje na základě AJAXu, protože server potřebuje dostat informaci o tom, jakou kombinaci uživatel vůbec vybral
A je jedno, jestli je to na bázi atributu (jeden atribut) nebo Advanced Stock management (kombinace více atributů)
Viz GIF (sklad je na bázi pouze jednoho atributu a u položky stock lze vidět, jak se interaktivně mění podle změny atributu):
A je jedno, jestli je to na bázi atributu (jeden atribut) nebo Advanced Stock management (kombinace více atributů)
Viz GIF (sklad je na bázi pouze jednoho atributu a u položky stock lze vidět, jak se interaktivně mění podle změny atributu):
If you find Phoca extensions useful, please support the project
-
- Phoca Professional
No ale ked mas 10 poloziek v atribute, user musi preklikat kazdu jednu aby videl, co je a co nieje skladom. Preto velke shopy (asos, aboutyou,...) zobrazuju vlastnost ako nedostupnu uz priamo v zozname vlastnosti. A tu sa to da celkom jednoducho riesit, v layoute podmienkou if (v2->stock == 0)... disabled... a bez zmien v core. Ale ma to zmysel len ked je stock_calculation == 1 a ten parameter tam asi neviem dostat?
- Jan
- Phoca Hero
Pokud jde o layout components/com_phocacart/layouts/attribute_options_select.php tak tam jsou počty na skladech uloženy standardně v objektu $v->options
-
- Phoca Professional
Prepac, asi som to napisal neprehladne, ja som po chvili editoval uvodny prispevok - ten parameter "stock" som nasiel a funguje to fajn, len by som to chcel pouzit iba v pripade, ze nieje zapnuty advanced stock management. Preto som sa pytal, ci viem v tom layoute nejak dostat hodnotu "stock_calculation", lebo ten v tom objekte nie je...
- Jan
- Phoca Hero
Ahoj,
bude přístupná od příští verze, přímo v $d proměnné:
Vyzkoušet se to dá v této betě:
https://github.com/PhocaCz/PhocaCart/re ... Beta15.zip
bude přístupná od příští verze, přímo v $d proměnné:
Vyzkoušet se to dá v této betě:
https://github.com/PhocaCz/PhocaCart/re ... Beta15.zip
-
- Phoca Professional
Diky a prosim ta, kedy planujes novu verziu? Ci pockat, ci instalovat betu...
-
- Phoca Professional
Ešte som si všimol, že v 4.0.7 sú v $d dva rovnaké objekty s atribútmi: "attr_options" a "attribute" (betu som ešte neskúšal)
- Jan
- Phoca Hero
Ahoj, ano, attribute a required se tam dostávájí z obalovanýho boxu: components/com_phocacart/layouts/attribute_options_box.php. Attribute je kopie attr_options. Teorticky se dá smazat.