U produktu nastavuji Atributy pro obaly 10 Litrů , 20 Litrů atd,
pro vrácení prázdných soudků jsem chtěl požít Atribut s operátorem ceny - (mínus) ale do košíku se zapíše nula a ne mínusová hodnota pro vrácení sudu, jde to opravit? Když nakoupí klient 3 sudy zaplatí i zálohu na obaly a když u sebe má 3 prázdné sudy na vrácení tak si rovnou od platby odečte obaly/sudy. Dovoz zajišťuje obchod sám, tak si pokontroluje vrácení.
atributy s operátorem ceny mínus
- Jan
- Phoca Hero
Re: atributy s operátorem ceny mínus
Ahoj, atributy mají pro všeobecné použití nastaveno to, aby nedostali výchozí cenu do mínusu - tedy nejdou do mínusu a končí nulou.
Toto by se muselo překopat celý v kódu (např. to dát jako parametr, že atribut může snížit základní cenu do mínusu). Zatím to ale tak nefunguje. Problém tam může být daň, atd. A samozřejmě se to musí řešit jak v zobrazení ceny u produktu, tak v checkoutu a kalkulaci
Toto by se muselo překopat celý v kódu (např. to dát jako parametr, že atribut může snížit základní cenu do mínusu). Zatím to ale tak nefunguje. Problém tam může být daň, atd. A samozřejmě se to musí řešit jak v zobrazení ceny u produktu, tak v checkoutu a kalkulaci
If you find Phoca extensions useful, please support the project
-
- Phoca Member
Ahoj, pak nechápu možnost zvolit operátor ceny se znaménkem mínus. Možná vysvětlím na příkladu nákupu piva spolu se zálohou na sud a vrácením např. jiného sudu s jinou litráží
Produkt Počet Cena
"10% PIVO – KEG (30 L, Nefiltrované)" 1x 1350,00 Kč
30 L - záloha na KEG sud 1x 1000,00 Kč
"Vrácení KEG sudu. (20 L)" 1x -2000,00 Kč
Cenový souhrn
Produkty bez DPH: 1115.7 Kč
DPH: 234.3 Kč
Vrácení zálohy: -2000,00 Kč
Zálohy: 1000,00 Kč
Objednávka celkem: 350,00 Kč
Daň myslím, že není problém. Nejsem broušený v zákonech ale dočetl jsem se: Pokud je vratný obal dodáván spolu se zbožím kupujícímu za úplatu a kupujícímu je při dodání zboží zaručeno vrácení této úplaty v plné výši po vrácení vratného obalu, nepovažuje se dle § 13 odst. 9 písm. d) ZDPH prodej obalu za dodání zboží.
Prosím kdyby šel zfunkčnit operátor ceny se znaménkem mínus (jak v zobrazení ceny u produktu, tak v checkoutu a kalkulaci) bylo by to skvělé řešení pro všechny.
Pavel
Produkt Počet Cena
"10% PIVO – KEG (30 L, Nefiltrované)" 1x 1350,00 Kč
30 L - záloha na KEG sud 1x 1000,00 Kč
"Vrácení KEG sudu. (20 L)" 1x -2000,00 Kč
Cenový souhrn
Produkty bez DPH: 1115.7 Kč
DPH: 234.3 Kč
Vrácení zálohy: -2000,00 Kč
Zálohy: 1000,00 Kč
Objednávka celkem: 350,00 Kč
Daň myslím, že není problém. Nejsem broušený v zákonech ale dočetl jsem se: Pokud je vratný obal dodáván spolu se zbožím kupujícímu za úplatu a kupujícímu je při dodání zboží zaručeno vrácení této úplaty v plné výši po vrácení vratného obalu, nepovažuje se dle § 13 odst. 9 písm. d) ZDPH prodej obalu za dodání zboží.
Prosím kdyby šel zfunkčnit operátor ceny se znaménkem mínus (jak v zobrazení ceny u produktu, tak v checkoutu a kalkulaci) bylo by to skvělé řešení pro všechny.
Pavel
- Jan
- Phoca Hero
Ahoj, problémem je, že používáš vlastnost na něco, k čemu není určena. Mínus operátor u attributu je prostě všeobecně určen k tomu, že sníží cenu hlavního produktu ale ve většině případů ji nesníží do mínusové částky.
Příklad - tričko cena 150, modrá varianta + 10Kč, červená - 30Kč (protože ho např. momentálně nikdo nechce kupovat):
Je to změna ceny varianty produktu, který, troufnu si říci, ve 100% případech, prostě nemění cenu produktu do mínusu. Tedy, že zákazník dostane peníze za to, že si něco koupí.
Zkusím toto téma prodiskutovat při online meetingu a uvidíme co s tím. Každopádně, momentálně, varianty produktu nejsou nějak připraveny na vrácení záloh, a pod.
Příklad - tričko cena 150, modrá varianta + 10Kč, červená - 30Kč (protože ho např. momentálně nikdo nechce kupovat):
Je to změna ceny varianty produktu, který, troufnu si říci, ve 100% případech, prostě nemění cenu produktu do mínusu. Tedy, že zákazník dostane peníze za to, že si něco koupí.
Zkusím toto téma prodiskutovat při online meetingu a uvidíme co s tím. Každopádně, momentálně, varianty produktu nejsou nějak připraveny na vrácení záloh, a pod.
-
- Phoca Member
Zdravím jak dopadla diskuze? Bude možnost přes Phoca Cart řešit vrácení sudů? Ano daň bude problém - vrácení se nedaní jak jsem psal. Nešlo by to vracení rozšířit pluginem? Našel jsem tady je to řešené https://www.pivovarrampusak.cz/produkty/10-desina-keg/
Podpoříme malé pivovary?
Podpoříme malé pivovary?
- Jan
- Phoca Hero
Ahoj, minule jsem to nakousli, dnes by měl být Joomla online sraz - https://www.joomlaportal.cz/forum/komun ... 228#148606 , tam to budeme ještě probírat. Ale spíš to vypadá tak, že taková možnost by spíš měla být mimo core.
Na té stránce nevidím mínusové atributy?
Na té stránce nevidím mínusové atributy?
-
- Phoca Member
Ahoj, když zvolíš objem tak přiskočí text * K výsledné ceně bude připočítána také záloha 2000 Kč za 1 kus. .... V košíku pak přibude nedaněných 2000 Kč.
A vrácení se pak řeší zde https://www.pivovarrampusak.cz/produkty ... -keg-sudu/
Zkusím to naprogramovat, když mě trochu navedeš a nechci dělat pokus omyl.
A vrácení se pak řeší zde https://www.pivovarrampusak.cz/produkty ... -keg-sudu/
Zkusím to naprogramovat, když mě trochu navedeš a nechci dělat pokus omyl.