WEBP Images

Phoca Cart - complex e-commerce extension
litvi
Phoca Member
Phoca Member

WEBP Images

Post by litvi »

Ahoj,
když mám v možnostech nastavení Phoca Cart nastaveno "Zobrazit WebP obrázky" na "ANO", tak všechno funguje jak má. Náhledy se přepínají. Jakmile zapnu plugin "Phoca Cart - Zvětšení obrázku", tak nejde přepínat mezi jenotlivými náhledy. Resp. mám zobrazenou např přední stranu mince a kliknu na náhled druhé strany mince, tak se nic nezmění, ale když najedu "lupou" na hlavní obrázek tak mi zobrazuje detaily druhé strany mince ačkoli je vidět pouze přední strana. Když v nastavení přepnu "Zobrazit WebP obrázky" na "NE", tak už zase všechno funguje jak má.

Nevíte v čem by mohl být problém?

Děkuji
Jirka
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero

Re: WEBP Images

Post by Jan »

Ahoj,

jakou verzi Phoca Cart používáš?
Jak se přesně jmenuje ten plugin "Phoca Cart - Zvětšení obrázku" (případně odkaz na něj)

Máš nějaký screenshot nebo případně živou stránku, nerozumím, co máš na mysli s "přepínat mezi náhledy"?

Odhaduju, že by jsi měl na mysli, switch náhledů při přejetí myší, ten ale funguje na IMG tag a ne na složenou sestavu obrázků (img, picture, atd.). V tom případě je potřeba WebP nahrazování vypnout a používat WebP obrázky na přímo.

Jsou to dvě odlišné věci:
- buď se používají standardně obrázky webp, pak jsou zobrazeny standardně v IMG tagu a funguje i switch obrázků
- nebo se používají např. jpg, png a webp jsou dodatečně přidány, takže html kód má hlavní formát obrázku a k tomu alternativy - v tom případě switch nefunguje, protože se nepoužívá tag IMG ale PICTURE
If you find Phoca extensions useful, please support the project
litvi
Phoca Member
Phoca Member

Re: WEBP Images

Post by litvi »

Ahoj,
asi si to pochopil správně.
Zatím nechám werbp vypnutý.
Dík
Jirka
Post Reply