Phoca Download, Button i PDF

Phoca PDF - creating PDF documents in Joomla! CMS
Sláva
Phoca Newbie
Phoca Newbie

Phoca Download, Button i PDF

Post by Sláva »

Dobrý den,

chtěl bych vás požádat o pomoc.

Marně se snažím zobrazit náhled souboru přes Phoca Download. Hledám jsem nějaké informace, ale zatím jsem nic nenašel. Mohu se vás jako autora zeptat, jak mohu zobrazit náhled souboru v pdf po kliknutí na odkaz s cílem jen otevřít pdf v prohlížeči? Soubor mám již nahrán ke stažení i k náhledu v konkrétním adresáři Phoca Download.

Dále jsem si nainstaloval Phoca Download Button a když v JCE editoru přes Button vložím kód do html modulu (nebo článku), tak se mi místo odkazu zobrazí jen tento kód ať už ho vložím do článku (html modulu) a nebo do zdrojového kódu. V podstatě nevím kam nebo jak ho mám vložit, aby vše fungovalo správně?

Poslední dotaz mám ohledně PDF. Používám Joomla 2.5x a chtěl jsem vyzkoušet tento doplněk. Mám nainstalováno Phoca PDF i plugin Phoca PDF System. Nějak jsem však nepochopil, jak vytvořím to pdf a dám na něj odkaz ke stažení (všiml jsem si, že to používá i na faktury)?

Moc vám děkuji za pomoc.
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero

Re: Phoca Download, Button i PDF

Post by Jan »

Ahoj, ty otázky spolu v podstatě nesouvisí:

1) zobrazení Pdf v Phoca Download - je potřeba pdf soubor nahrát do adresáře pro zobrazování (výchozí "phocadownloadpap) a vybrat tento soubor pro zobrazení u souboru, který editujete (v podstatě ta položka má dva soubory - jedenn pro download, druhý pro zobrazení - více v dokumentaci pro Phoca Download

2) download soubory lze zobrazit v článků, v joomle se pro to používají pluginy, a jsou dva různé pluginy, jeden zobrazí button pod článkem pro vložení souboru a druhý pak transformuje plugin kód (více v dokumentaci joomla) - asi nemáš nainstalovaný nebo publikovaný Phoca Download Plugin (Phoca Download Button Plugin je asi OK)

3) Phoca PDF je vlastní komponenta, která potřebuje mít nainstalovanej navíc plugin - v tomto případě plugin pro obsah - díky němu zobrazí joomla článek v pdf - opět více v dokumentaci.
If you find Phoca extensions useful, please support the project
Post Reply