update 3.6.
Tak začínám být zoufalý, bez zobrazování root kategorií (nejvyšší úrovně) je pro mě tree modul nepoužitelný.
Přitom problém je evidentně v nekompletním URL odkazu - chybí tam ten index.php před složkou component, pokud ho tam do url dopíšu (v otevřené stránce objekt nenalezen), tak se kategorie zobrazí.
Opravdu nikdo neví, co s tím? Je mi trochu divné, že tento problém zatím nikdo nezmiňoval, takže si ještě lámu hlavu, co mám špatně nastaveno já, ale bez výsledku...
Zdravím,
objevil jsem malou chybku (případně mám něco špatně nastaveno?) v modulu Phoca Gallery Tree Modul. Při snaze otevřít kategorii nejvyšší úrovně se mi vrátí stránka Objekt nenalezen. Pokud tuto kategorii rozbalím pomocí pluska, tak její podkategorie již otevřít jdou bez problémů.
Všiml jsem si, že odkaz pro otevření podkategorií je: adresawebu/index.php/component/phocagallery/category/nazevkategorie, zatímco pro root kategorii je: adresawebu/component/phocagallery/category/nazevkategorie (chybí tam index.php).
joomla 2.5.11, phoca gallery 3.2.4, tree module 3.1.2
Prosím o radu, zda bych si zvládl tenhle problém vyřešit sám (než bude případně opraveno v nové verzi).
Děkuji moc.
TF
[SOLVED] Tree Module - zobrazení root kategorie
-
- Phoca Member
[SOLVED] Tree Module - zobrazení root kategorie
Last edited by fuk on 03 Jun 2013, 12:43, edited 1 time in total.
-
- Phoca Member
Re: Tree Module - zobrazení root kategorie
Tak jsem zkusil nainstalovat Phoca Gallery Menu Module a problém je úplně stejný, jako v případě Tree Module - tedy kategorie nejvyšší úrovně se nezobrazí, stránka vrací:
Objekt nenalezen!
Požadované URL nebylo na tomto serveru nalezeno. Zdá se, že odkaz na odkazující stránce je chybný nebo zastaralý. Informujte, prosím, autora této stránky o chybě.
Pokud si myslíte, že toto je chyba serveru, kontaktujte, prosím, webmastera.
Error 404
Takže to vypadá, že problém bude jinde, než v modulu...
Předem děkuji za jakékoliv nakopnutí.
TF
Objekt nenalezen!
Požadované URL nebylo na tomto serveru nalezeno. Zdá se, že odkaz na odkazující stránce je chybný nebo zastaralý. Informujte, prosím, autora této stránky o chybě.
Pokud si myslíte, že toto je chyba serveru, kontaktujte, prosím, webmastera.
Error 404
Takže to vypadá, že problém bude jinde, než v modulu...
Předem děkuji za jakékoliv nakopnutí.
TF
-
- Phoca Member
SOLUTION: Tree Module - zobrazení root kategorie
Tak problém vyřešila zdokumentovaná nutnost mít v menu udělané odkazy na jednotlivé kategorie - https://www.phoca.cz/documents/2-phoca-g ... -menu-link.
Sice nechápu, proč to není potřeba v případě podkategorií, ale hlavně že to jede...
Sice nechápu, proč to není potřeba v případě podkategorií, ale hlavně že to jede...
- Jan
- Phoca Hero
Re: [SOLVED] Tree Module - zobrazení root kategorie
Joomla! vytváří SEF linky za pomocí menu odkazu. Tedy pokud se používá SEF v Joomle! je potřeba vždy vytvořit menu odkaz na danou komponentu (jakýkoliv), aby modul či plugin měl možnost podle něčeho SEF link vytvořit. Více na:
https://www.phoca.cz/documents/16-joomla ... -in-joomla
https://www.phoca.cz/documents/16-joomla ... -in-joomla
If you find Phoca extensions useful, please support the project