Nemohu nikde najít návod v češtině pro komponentu PhocaCard. Vím, že komponentu vytvořil Čech, tak mi to je divné. Já anglicky neumím, potřebovala bych vše v češtině. Překlad komponenty samozřejmě mám, to je v pořádku, ale se vším si neumím poradit a nemám kde hledat pomoc. Všechno máte v angličtině i fórum, takže je to pro mě nepoužitelné.
Mám několik zásadních problémů:
Ačkoliv jsem nastavila všechny velikosti obrázků, tak náhledy obrázků velký, střední a malý se tvoří dobře, tak jak je nastaveno, ale obrázek v seznamu produktů má velikost 3:2 a nemohu to nijak změnit. V nastavení jsem zkoušela ledacos a vždy z toho vyjde 3:2.
Všechny obrázky i náhledy jsem vždy vymazala ve všech složkách (přes FTP), ale stejně se v seznamu obrázků obrázek ořeže na poměr 3:2.
Další problém je, že u produktu se nezobrazuje dlouhý popis. Ačkoliv se uloží, tak při otevření produktu je vše prázdné, je vidět jen ten první popis (co je i v seznamu produktů). Zkoušela jsem vše smazat a dělat znovu, ale ten hlavní popis se nezobrazuje.
Další problém dělá modul Cart Cart. Košík je otevřený, takže ho nejde to mít tak, aby se otevřel až po kliknutí. Produkty se tam ukládají, funguje po obsahové stránce dobře. Musím ho mít v místě, kde může být otevřený již rovnou, tak na pravé nebo levé straně stránky. To bych ještě nějak překousla. Modul má ale mini-písmo a je roztažený do větší šířky, než mám v tomto místě ostatní moduly nad nebo pod ním. Zkoušela jsem různé šablony, takto široký je ve všech.
Poslala bych Vám obrázek, jak to je, ale tady nejde přidávat žádné obrázky.
Kde se dá zvětšit písmo pro košík a kde se dá změnit šířka košíku? Prohlédla jsem všechny soubory tohoto modulu přes FTP, a nikde není žádná šířka modulu ani velikost písma uvedena, abych to mohla změnit. Moc to sice neumím, ale základní věci když vím kde a co tam změnit mohu. Jinak neumím nic takového sama vytvářet, ani vymyslet nějaké vlastní kódy css pro změnu. Jsem důchodkyně.
Pro tento web jsem použila jinou šablonu, než máte na tomto webu ty 3 šablony pro Joomla 4, protože ani jedna z nich nemá ohraničené jednotlivé produkty rámečkem a u všech třech je to pak spleť písma a tlačítek a nevypadají pak stránky s produkty nijak úhledně a hlavně přehledně. Pro Joomla 3 tam máte dost šablon, které vypadají velmi pěkně - úhledně a přehledně. Ale pro Joomla 4 jsem musela zvolit jinou šablonu, která produkty ohraničené má (i kategorie produktů), jinak to vypadá nepěkně. Vyzkoušela jsem všechny 3 ty Vaše šablony, ale nebyly pro mě přijatelné kvůli tomu rozložení a splývání jednotlivých produktů.
Ráda bych zakoupila nějaké placené doplňky, ale zatím se bojím, jestli to vůbec bude fungovat. Před tím jsem používala Virtuemart, ale tady mě zaujala možnost stahovaní zaplacených produktů a zdá se mi i jednodušší nastavení produktů.
V tuto chvíli předělávám web z Joomla 3 na Joomla 4, ale dělám ho úplně znovu s jinými komponentami i vzhledem. Takže jsem ve fázi úprav.
Můžete mi, prosím nějak pomoci?
Problémy s PhocaCard
- Jan
- Phoca Hero
Re: Problémy s PhocaCard
Ahoj, viz email.
If you find Phoca extensions useful, please support the project