QR kód do objednávky

Phoca Cart - complex e-commerce extension
cabrinka
Phoca Newbie
Phoca Newbie

QR kód do objednávky

Post by cabrinka »

Ahoj, poprvé dělám reálný e-shop založený na Phoca Cart. Dosud jsem dělala několik instalací Phoca Cart v katalogvém režimu a e-shopy Virtuemart. Jedním z důvodů, proč jsem tentokrát zvolila Phoca Cart byl právě QR kód, který provozovatel e-shopu chtěl. Phoca Cart je úžasný, velmi komplexní nástroj se spoustou rozšíření. Ale dovolím si malou připomínku z hlediska praktického použití. QR kód se zobrazí na stránce informací po dokončení objednávky. To je super! Pokud ale zákazník nezaplatí hned, přijde mu mail, ve kterém se QR kód nemusí správně zobrazit viz příspěvek https://www.joomlaportal.cz/forum/hlavn ... pro-platbu. Používám Outlook a QR kód se v těle mailu nezobrazí. V příloze tohoto e-mailu je objednávka, ve které QR kód není. Ten je ve faktuře, ale dle mého úplně zbytečně, protože fakturu obdrží zákazník až po zaplacení. Takže se ptám, zda by nemohl být QR kód místo faktury v objednávce, případně jak ho do objednávky dostat?
Jan
Phoca Hero
Phoca Hero

Re: QR kód do objednávky

Post by Jan »

Ahoj, no tohle je spíš otázka na vývojáře Outlooku, proč nezobrazí obrázky v emailu. QR kód je standardní obrázek.

QR se dá vložit jako proměnná {invoiceqr} např. do PDF objednávky, např. přes spodní popis (v nastavení Phoca Cart lze přiřadit objednávkám, fakturám vrchní/prostřední/spodní popis)

Tedy:
Nastavit proměnnou např. pro spodní popis objednávky:

Image

Image

Pak se QR zobrazí např. v objednávce (v dokumentu objednávky):

Image

Byly tam nějaké změny, je dobré updatovat na Betu50:
https://github.com/PhocaCz/PhocaCart/re ... Beta50.zip
If you find Phoca extensions useful, please support the project
cabrinka
Phoca Newbie
Phoca Newbie

Re: QR kód do objednávky

Post by cabrinka »

Ano, v dolním popisu to funguje (jen v PDF). Předtím jsem zkoušela v horním popisu a nešlo to. Ale upgradovala jsem mezitím na Betu50, tak možná je to tím. Hlavně, že takto to funguje. Díky!
Post Reply